Kirsten

Mijn naam is Kirsten Vos-Kompaan, ik ben 37 jaar oud. Ik woon samen met mijn man en 3 dochters van 11, 8 en 6 jaar oud in Friesland. Sinds september 2019 ben ik betrokken bij team 40, maar vanwege Corona nog geen editie van de Roparun mee kunnen maken. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om dit jaar voor het eerst echt mijn eerste hardloop kilometers te gaan maken voor team 40 Daniel den Hoed. Dit ondanks de afstand tussen Friesland en Rotterdam.


Ik had nog nooit van Familiehuis Daniel den Hoed en de Roparun gehoord, totdat mijn vader in 2014 voor een seconde opinion in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam terecht kwam. Al snel maakten mijn ouders vanwege de grote afstand kennis met de mogelijkheden van het Familiehuis. Voor mijn ouders voelde dit als thuiskomen. Zelf heb ik er tijdens opnames van mijn vader ook meerdere keren mogen logeren, en ervaren hoe vreselijk belangrijk het is om dichtbij elkaar te kunnen zijn in moeilijke tijden.

In september 2017 overleed mijn vader aan de gevolgen van kanker. Helaas moesten we een jaar later ook afscheid nemen van mijn schoonvader, die ook door kanker werd getroffen. Samen zijn ze mijn directe drijfveer voor deze fysieke en mentale uitdaging.

Ik zet mij daarom graag sportief in om het leven van kanker patiƫnten in welke vorm ook wat dragelijker te maken. Met andere woorden: leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden.

Het zal emotioneel worden, maar ik ga er voor de volle 100% voor! Dit jaar in Landgraaf, volgend jaar hopelijk tot ziens in Rotterdam!

Kirsten