Kirsten

Mijn naam is Kirsten Vos-Kompaan, ik ben 37 jaar oud. Ik woon in samen met mijn man en 3 dochters van 11, 8 en 6 jaar oud in Friesland. Sinds september 2019 ben ik betrokken bij het team, en de uitgestelde ‘light’ editie in oktober 2021 was mijn eerste Roparun. Voor mij een hele goede run om te kijken waar de verbeterpunten liggen. Ik ben heel blij dat ik, ondanks de afstand, dit jaar weer de kans krijg om mijn hardloop kilometers te gaan maken voor team 40 Daniel den Hoed.

Ik had nog nooit van Familiehuis Daniel den Hoed en de Roparun gehoord, totdat mijn vader in 2014 voor een seconde opinion in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam terecht kwam. Al snel maakten mijn ouders vanwege de grote afstand kennis met de mogelijkheden van het Familiehuis. Voor mijn ouders voelde dit als thuiskomen. Zelf heb ik er tijdens opnames van mijn vader ook meerdere keren mogen logeren, en ervaren hoe vreselijk belangrijk het is om dichtbij elkaar te kunnen zijn in moeilijke tijden.

In september 2017 overleed mijn vader aan de gevolgen van kanker. Helaas moesten we een jaar later ook afscheid nemen van mijn schoonvader, die ook door kanker werd getroffen. Samen zijn ze mijn directe drijfveer voor deze fysieke en mentale uitdaging.

Ik zet mij daarom graag sportief in om het leven van kanker patiƫnten in welke vorm ook wat dragelijker te maken. Met andere woorden: leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden.

Helaas vertrekken we ook dit jaar nog niet naar Parijs,  maar lopen we vanuit vliegveld Twenthe de volledige 550km terug naar Rotterdam.  De finish op de Coolsingel, daar zullen wij elkaar wellicht gaan zien! Het zal emotioneel worden, maar ik ga er voor de volle 100% voor! Tot ziens in Rotterdam!

Kirsten