Kristel

Ik ben Kristel Jager, ben 34 jaar en heb een superleuke baan in het onderwijs.
Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de Roparun. 
Helaas ken ik, net als vele anderen, veel mensen die strijden tegen deze ziekte. 
Daarom aarzelde ik ook geen moment toen zij mij vroeg om mee te doen aan de Roparun. 
De Roparun is zwaar, zowel fysiek als mentaal. Maar het is niets als je het vergelijkt met de strijd die een patiënt moet leveren. Soms jarenlang….
Ze zeiden altijd: Als je eenmaal hebt meegedaan, ben je besmet met het Roparun virus. En dit is nu de 3e keer dat ik meega. Wat een mooie ervaring!
Ook dit jaar ga ik voor de volle 100% voor om alles te doen voor dit goede doel. 
Helpen jullie ook mee? 

Lieve groet, 
Kristel

Frank

De afgelopen 3 runs waren een bijzondere ervaring. Ik ben blij nu weer voor dit mooie doel en team mee te mogen doen. Ben werkzaam als psychiater / relatie- en gezinstherapeut bij BuurtzorgT.

Ook dit jaar gaan we weer goed voorbereid op weg!

Monique

2015 zal de 3e keer worden dat ik als fietser mee ga met team 40 Daniel den Hoed. In 2009 heb ik voor het eerst aan de Roparun mee gedaan, toen als loper in een ander team.

Wat mij betreft is team 40 een van de mooiste teams van de Roparun, als geen ander weten we waar we het voor doen.

Zo heb ik, om geld in te zamelen voor ons team, pas op de poli in de Daniel den Hoed stroopwafels en wijn verkocht, dat is een lesje in nederigheid voor mij. Zo veel mensen die vechten tegen deze ziekte, bizar.

Ik hoop dat door onze gezamenlijke inspanningen we het leven van kankerpatiënten en hun naasten soms net iets dragelijker kunnen maken. En mijn deelname aan de Roparun maakt dat ik mij minder machteloos voel.

Het gevecht tegen kanker kan ik niet over nemen, ik kan wel mijn steentje bijdragen aan het creëren van een menswaardiger strijdtoneel voor de mensen die strijden.

Op naar Parijs!

Peter

Ik ben Peter Ober en ik werk in het Erasmus MC / Daniel den Hoed als technicus. Met veel ontzag, zag ik de Roparunners ieder jaar langs de Daniel den Hoed komen. Toen het team van de Daniel den Hoed nieuwe leden zocht, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik mij opgegeven als fietser. En als je eenmaal de Roparun hebt ervaren, kom je er niet meer van af, zodoende ga ik nu voor de 14e keer mee en inmiddels voor de 6e keer als teamcaptain/fietser.

De laatste jaren regelmatig binnen eigen kring meegemaakt wat de impact van kanker is. Behalve de onzekerheid of je wel zult genezen krijg je ook te maken met allerlei praktische problemen, haaruitval, psychische problemen, langdurig verblijf in een ziekenhuis en vele vragen. De Roparunstichting steunt de instellingen die zich met specifieke problemen van mensen met kanker bezighouden, om zodoende de gevolgen van kanker draaglijker te maken voor patiënt en familie. Het in teamverband sportief bezig zijn, gecombineerd met de inzet voor een goed doel, geeft jezelf ook een goed gevoel.

Peter.

Rob

Ik ben Rob Sonnemans en dit jaar mag ik voor de elfde keer mee. Voor de tiende keer ga ik mij bezig houden met de inwendige mens voor onze teamleden; in 2007 was ik één van de lopers.

De Roparun is “een loop voor het leven”. Niet alleen zamelen we geld in om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen, sinds ik ben “besmet” met het Roparun-virus kijk ik elk jaar weer uit naar dit geweldige evenement.

De doorkomst bij de Daniel en het Familiehuis is voor ons zeer bijzonder omdat vele ploeggenoten in de kliniek werken en ik sinds 1999 vrijwilliger ben in het Familiehuis. In 2018 verhuist de kliniek naar het centrum, dus dit jaar worden we voor het laatst triomfantelijk verwelkomd door de staf, vrijwilligers en gasten van het Familiehuis.

Vanaf hier is het eigenlijk een grote triomftocht tot het feestelijke onthaal en emotionele ontlading op de Coolsingel. Traditiegetrouw krijg ik bij het Familiehuis een bos bloemen. Op het hoogste punt van de Erasmusbrug werp ik deze in het water en denk dan aan de vele dierbare mensen die ik de afgelopen jaren aan kanker heb verloren en aan hen die op dat moment tegen deze verschrikkelijke ziekte strijden…

Rob Sonnemans

Alex

Ik ben Alex van Well, 35 jaar oud en woonachtig in Dordrecht. Ik ben eigenlijk al mijn hele leven actief in de transportwereld, en heb ondertussen flink wat connecties die van pas komen binnen het team. In 2019 ga ik voor de 5e keer mee als chauffeur van het rijdende hotel, zoals deze binnen team 40 genoemd wordt; een trailer die van alle gemakken voorzien is, waaronder bedden, een douche, een toilet en een keukentje. Alles om de lopers en fietsers de broodnodige rust te kunnen bieden tijdens het Roparun-weekend.

De eerste 4 keren waren onvergetelijk, en weet zeker dat ook de 5e keer onuitwisbare indrukken gaat achterlaten.

Leo

Mijn naam is Leo Hilberding en dit jaar (2017) ga ik voor de 1e keer mee met de Roparun als lid van team 40 Daniel den Hoed. Als sportmasseur ga ik ervoor zorgen dat de lopers en fietsers in topconditie blijven. Ik ben gevraagd door Nikki Tomey die werkt bij Daniel den Hoed en een aantal keren is mee geweest als fietser.

In het dagelijks leven werk ik volcontinue in de haven van Rotterdam bij de ECT. En mijn hobby’s zijn naast het masseren, kickboksen en duiken.

Ik vind het bijzonder om mee te mogen met de Roparun als lid van dit team. Het inzetten voor het goede doel en de sportieve prestatie van het team, daar ga ik voor!

Mario

Ik ben Mario de Koning, 49 jaren jong en werkzaam als accountant. Mijn zus Bep is in 2004 na een jarenlange strijd tegen kanker overleden toen zij net de 40 was gepasseerd. Ik praat moeilijk over gevoelens, zeker als het verdriet betreft. Het praten over het verlies vermeed ik altijd liever en heb hierdoor het verlies ook nooit echt een plekje kunnen geven. Door het wegstoppen van mijn verdriet ben ik ook nooit echt een steun geweest voor anderen die dicht bij haar stonden en wellicht juist wel over het verlies en hun verdriet wilde praten. Ik twijfelde dan ook geen moment om volmondig ja te zeggen op de uitnodiging als loper deel te nemen aan mijn eerste Roparun, de editie van 2018. Het bleek een geweldige manier om juist mijn benen te laten spreken om ook zo mijn steentje bij te dragen aan de mooie missie van de Roparun, te herdenken en te verwerken. Ik was op slag verliefd op de Roparun, waar elk teamlid een onmisbaar radartje is die de geoliede machine draaiende houdt. De saamhorigheid is enorm en ben trots van het team deel te mogen uitmaken. Het wordt in 2019 weer een enorm fysiek en mentaal gevecht om twee dagen hardlopend de route van Parijs naar Rotterdam af te leggen. Maar wat is nu twee dagen en nachten non-stop strijden, waar anderen samen met hun naasten vaak een jarenlang strijd voeren tegen de gevolgen van kanker?

Help jij mij en mijn teamgenoten van Daniel den Hoed Roparun Team 40 geld in te zamelen? Iedere euro is er een!

Marja

Vanaf de eerste Roparun zag ik de teams bij het vertrek langs de Daniel komen en menig keer stond ik langs de kant om iedereen aan te moedigen. Vorig jaar (editie 2018) ben ik gevraagd of ik mee wilde gaan als fietser. Aangezien ik al enige jaren 3 maal per week van Spijkenisse naar de Daniel (tegenwoordig naar het ErasmusMC) in Rotterdam fiets moest dat geen probleem zijn. Wat een geweldige ervaring is dat geweest. Dit jaar dus ook weer van de partij. Ik vind het vooral bijzonder om op deze manier, naast mijn werk op de afdeling Radiotherapie, een bijdrage te kunnen leveren aan mensen die te maken krijgen met de ziekte kanker. Samen met een geweldig team zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel.

Lieve groet,

Marja (van der Wissel) ten Kley

Daniëlle

Sinds ik in de Daniel den Hoed ben komen werken als radiotherapeutisch laborant is deelname aan de Roparun met het Daniel den Hoed team 40 gaan kriebelen. In 2017 werd dit voor het eerst werkelijkheid. Vijf weken voor de Roparun werd ik aangesproken of ik mee wilde als fietser. Het was een fantastische ervaring! In 2018 opnieuw een super mooie Roparun mogen beleven met dit team. Dit jaar ga ik er weer volledig voor om met mijn team met allerlei acties geld op te halen voor de goede doelen voor kankerpatiënten die ik dagelijks ontmoet op de afdeling. Op naar een fantastisch totaalbedrag voor Roparun 2019 (zeker met dit 25e jubileumjaar) en als kers op de taart een prachtig Roparunweekend vanaf Parijs naar Rotterdam!

Lieve groet,
Daniëlle

Nikky

Hoi ik ben Nikky Tomeij-van Blitterswijk, sinds 2007 werkzaam als radiotherapeutisch laborant in de Daniel den Hoed kliniek. Ik ga in 2019 voor de zesde keer mee met team 40 als fietser. Uiteraard ga ik mij ook dit jaar weer voor de volle 100% inzetten voor dit fantastische doel en de mooie sportieve prestatie met dit geweldige team!

Arine

Mijn naam is Arine Hilberding- van de Leygraaf en getrouwd met Leo Hilberding, de masseur van dit team. Ik ben secretarieel medewerkster bij het samenwerkingsverband Koers VO.
Ik mag dit jaar (2018) voor het eerst mee als fietser en vind dit ontzettend mooi en bijzonder!

Met elkaar een sportieve prestatie neerzetten en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker, dat is mijn drijfveer!

Xander

Hallo Xander hier, ik ben 28 jaar en werk in de Daniel den Hoed als ict beheerder/ontwikkelaar waar ik zorg draag voor alle computerprogramma’s die
op de afdeling radiotherapie gebruikt worden. Dit jaar ben ik gevraagd om als loper deel te nemen aan de Roparun door het enige echte Daniel den Hoed Team 40.
Ik heb veel fantatische verhalen gehoord en het lijkt mij erg leuk om samen met mijn collega’s en andere vrienden van de
Daniel mee te doen aan een estafette rondje van Parijs naar Rotterdam. Dit wordt vast een uitputtende uitdaging, maar staat echt niet in verhouding
met de strijd die veel mensen dag in en dag uit tegen kanker moeten leveren. Ik ben er van overtuigd dat wij samen met uw hulp een mooi eindbedrag kunnen ophalen!

Wilfred

Mijn naam is Wilfred Vos.

Ik ben 51 jaar en werk bij DAKA Sport in Rotterdam.

De Roparun kende ik al langer maar op 1 of andere manier heb ik nooit meegedaan.

Toen Monique mij in 2016 vroeg mee te doen als loper hoefde ik dan ook nie lang te twijfelen.

Het werd een onvergetelijke ervaring, de teamspirit en aanmoedigingen onderweg, het landschap kortom fantastisch! 2017 verlipe voor mij minder. Halverwege de run werd ik niet lekker, viel uit en belandde in een Frans ziekenhuis, Gelukkig ben ik na door de medische molen te zijn gegaan weer APK goedgkeurd en zal ik ook in 2018 weer mee gaan.

Uiteraard gaat het bij de Roparun om de strijd tegen kanker en het verzachten van het leed dat deze vreselijke ziekte veroorzaakt en waar kan dat nu beter dan bij dit fantastische team.

Persoonlijk ben ik helaas ook in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte, mijn broer overleed in 2013 op 50-jarige leeftijd na een kortstondige strijd aan kanker. Rede te meer om mij in te zetten.

Samantha

Ik ben Samantha Sodjo, dit jaar mag ik voor de derde keer mee met Team 40. Sinds 2006 ben ik werkzaam als radiotherapeutisch laborant in het Daniel den Hoed. In 2011 ben ik voor het eerst mee geweest met dit team vervolgens heb ik een pauze gehad. Nu twee kinderen verder is het weer gaan kriebelen. Het afgelopen Roparun was zo TOP dat ik heb besloten om door te gaan en in te zetten voor het goede doel!

Ina

Met een roparunhart de wereld rond.
Er zijn van die dingen, waar je maar geen genoeg van kunt krijgen en waarmee je je altijd verbonden voelt. Voor mij zijn dat reizen en de roparun. En soms valt het gelijk en dan reis je met je roparunshirt naar de mooiste plaatsen van de wereld. Dat was vorig jaar, toen ik, tijdens de roparun een prachtige reis door Peru heb gemaakt, en gelukkig veel contact kon hebben met het Danielteam. Dit jaar verhuist de Daniel den Hoed tijdens de roparun naar het grote Erasmus. Dat zal een vreemde doorkomst langs de Daniel zijn, waar zo veel teams extra stilstaan bij het doel van de roparun en (vaak) bij geliefden in hun omgeving, waarbij de ziekte kanker in het leven is gekomen. De roparun zorgt al meer dan 25 jaar dat de kwaliteit van leven van kankerpatienten en hun naasten vergroot wordt. Dat heb ik als verpleegkundige in de Daniel al vele malen gezien. Daarom blijft de roparun belangrijk. Want naast de voortgang in de behandelingen is het ook heel waardevol om met elkaar herinneringen te maken en je gesteund te voelen.

Frans

In 2019 ga ik voor de 7e keer mee. Het lopen van de Roparun is iets wat met niks anders te vergelijken is, hardlopen verandert ineens in een teamsport en we gaan dag en nacht door om geld in te zamelen voor een heel goed doel. Gaaf om ieder jaar weer met het hele team naar Parijs/Hamburg te vertrekken en samen de uitdaging aan te gaan. Heel bijzonder dat we in 2019 voor de 25e keer deelnemen! Ik heb er enorm veel zin in en zie jullie hopelijk bij de finish!