Ina

De roparun maakt al vanaf 1992 mensen enthousiast om samen een unieke sportprestatie neer te zetten EN geld op te halen voor een goed doel:  kwaliteit van leven toevoegen aan de laatste levensfase van kankerpatiënten en daarmee ook goede herinneringen maken voor hun naasten. Sinds 1995 mag ik, in wisselende rollen, deel uitmaken van dit goede doel. Een enkel jaar overslaand (alleen met een echt goede reden) was ik loper, fietser, teamcaptain, masseur en ook nog 3 jaar vrijwilliger onderweg. In 2022 hoop ik weer te kunnen gaan lopen.

Team 40 Daniel den Hoed was geen keuze, maar een ‘must’. Sinds 1990 ben ik als verpleegkundige werkzaam in de Daniel den Hoed, nu onderdeel van het Erasmus MC. De Daniel den Hoed heeft bij velen een speciale plaats in het leven, in het hart. Dat merk je ook als Danielteam; met elkaar, tijdens de voorbereiding, tijdens de roparun. Mooie en verdrietige emoties en herinneringen komen vaak los, er zijn steun en stilte voor elkaar, een arm, een schouder, een liefdevol gebaar, samen een lach en een traan delen.

In de loop van de jaren heb ik gezien hoeveel goede doelen de roparun voor onze patiënten gesteund heeft. Van vakanties tot inloophuizen, van een schoonheidsspecialiste tot ‘ bedtime stories’, van ambulancewens tot hospices.

De roparun draagt ook Het Familiehuis een warm hart toe. Sinds mei 2021 staat het nieuwe Familiehuis tegenover het Erasmus MC, zodat familieleden heel dicht in de buurt van hun geliefden kunnen zijn. Niet alleen een huis van bed, bad en brood, maar een huis vol warmte, veiligheid, steun, nabijheid, ontspanning. De trainingen van het Danielteam beginnen en eindigen steeds bij het Familiehuis en we worden er altijd warm ontvangen. Voor dit alles ga ik weer mijn stinkende best doen, voor zowel het goede doel als voor de sportieve prestatie!