Roparun team 40 Daniel den Hoed

Geplaatst in Blog, Roparun | 1

Trainingsweekend 2014

De Roparun is de langste estafetteloop van de wereld en begonnen als weddenschap in 1992.

Twee hardloopmaatjes  zeiden in een dolle bui tegen elkaar; “wij kunnen na de marathon toch zeker ook wel van Rotterdam naar Parijs lopen?” En zo geschiedde, maar het werd meer. Zij wilden er een goed doel aan koppelen en er een sponsorloop voor teams van maken. Het goede doel werd de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam, een centrum voor de behandeling van kankerpatiënten.

13 Teams deden aan de 1e Roparun mee en het opgehaalde bedrag bedroeg 45.000 euro. In de loop van de jaren is de Roparun uitgegroeid tot een evenement van formaat, waaraan in 2013 375 teams deelnamen, een record. De opbrengst in 2013 bedroeg ……..een dikke 5,5 miljoen euro!!! In de 21 edities, die de Roparun tot nu toe telt, is er meer dan 51 miljoen euro opgehaald om waardevol leven aan de dagen toe te voegen.

De Daniel den Hoedkliniek, nu onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum, is allang niet meer het enige goede doel. De afgelopen jaren zijn talloze projecten gesteund voor kankerpatiënten en hun naasten om de kwaliteit van leven te vergroten. Zo zijn er vakantiehuizen gekocht, waar kankerpatiënten en hun familie in kunnen verblijven. Inloophuizen, hospices, cursussen, luxere spullen voor verpleegafdelingen, haarwerken voor kinderen met kanker en de fantastische kinderdagen…je kunt het niet benoemen of de Roparun heeft deze initiatieven gesteund en/of uitgevoerd.

Het team van de Daniel den Hoed is ooit opgezet door een patiënt. Deze patiënt vond, dat het toch niet zo kon zijn, dat er geld voor ‘de Daniel’ werd opgehaald en dat wij daar zelf geen deel van uitmaakten. Hij zocht contacten binnen de Daniel en een team werd geboren. Deze man, Cok de Bruin, heeft met zijn enthousiasme veel lopers en fietsers voor het leven besmet met het Roparun virus.

Door de enorme groei van betrokken deelnemers is het parcours vanaf Parijs met 275 teams nu vol. Daarom heeft de organisatie van de Roparun naar andere wegen gezocht om de Roparun te kunnen uitbreiden en zo nog meer enthousiaste teams te kunnen laten deelnemen om uiteindelijk het geweldige doel van de Roparun nog verder te kunnen uitbreiden.

  1. j.p. van gijzen
    |

    Wat is het rekeningnummer van team 40?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.