Sponsorloop basisschool De Mare

Geplaatst in Blog 0
30 september 2014 Cor Berrevoets Sponsorloop 2

Mooie sponsorloop basisschool De Mare !

Woensdag 24 september is het nieuwe seizoen officieel van start gegaan. Die dag was ’s avonds de eerste teamvergadering en hadden we in de ochtend onze eerste sponsor actie. Op basisschool De Mare, in Rotterdam-Zuid, werd een grote sponsorloop georganiseerd waaraan zo’n 600 leerlingen meededen. Doel van de actie was zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam (100 Jaar Daniel den Hoed actie) en voor nazorg van kankerpatiënten en familieleden (Roparun Team 40).

We worden die ochtend bij aankomst hartelijk ontvangen door de gymleerkrachten die ons kort het programma uitleggen. Het team en de kinderen hebben zich goed voorbereid op de sponsorloop, want de organisatie en de inzet is uitstekend. Om kwart voor negen komen de eerste middenbouw klassen het sportveld opgelopen en wordt direct begonnen met een goede warming up, onder leiding van de enthousiaste leerkrachten. Na het startsignaal lopen de kinderen acht minuten lang zoveel mogelijk rondjes rond het sportveld. Hierbij worden zij hartstochtelijk aangespoord door de aanwezige supporters aan de kant. Marian, Cor en Jannie lopen met de kinderen mee voor de sportieve ondersteuning. Sebastiaan en Jill, oud leerlingen van de Mare, zijn met Peter meegekomen en zorgen voor wat extra vertier door in het Roparun vogelpak de kinderen te vermaken. Na afloop worden de kinderen beloond met een traktatie. Peter en Jannie hebben voor pakjes drinken en (zelf geplukte) appels gezorgd. Na een pauze is het de beurt aan de bovenbouw klassen die twaalf minuten lang hun rondjes lopen. Uiteraard wordt er tussendoor wel eens gewandeld, een soort intervaltraining dus, maar ook deze runners brengen het er goed vanaf. Petje af!

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer sportieve, gezellige en succesvolle ochtend. Wij bedanken het team en de kinderen van De Mare voor hun grote inzet en enthousiasme! De komende weken zal blijken hoeveel geld deze actie heeft opgeleverd. Op dit moment staat de teller op € 7634,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.