Roparun 2017 – 530km volbracht

Geplaatst in Blog 1
6 juni 2017 Frans Bouvy Finish

We zijn binnen! Wat een ervaring, wat een team en wat een doorzettingsvermogen.

Bij de start stonden we allemaal te dansen en te springen, vooral op het liedje Links Rechts van de Snollebollekes. Het links-rechts dansje hebben we volgehouden tot op de Coolsingel, de perfecte warming-up! Na het startschot gingen we, zoals Angelle zou zeggen, als een jekko. De opgegeven 11.8 gemiddeld was eigenlijk te langzaam, al snel liepen we behoorlijk voor op schema.

Zaterdagochtend, de dag die zo mooi begon met een prachtige zonsopkomst, uitzicht over glooiende heuvels, afgewisseld met slaperige dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, een broodje rookworst op het steunpunt (waar zelfs het kijken naar line-dansende uitgerangeerde Franse vrouwen best prima was), kreeg een hele andere wending na het onwel worden van één van onze lopers. Gezondheid voor alles, de Roparun hebben we even gelaten voor wat het was. Na uren in spanning te hebben gezeten kregen we bericht uit het ziekenhuis dat alles onder controle was, we konden de Roparun weer voortzetten. Kuddo’s voor het hele team en team drone-support, Niels, Ilmar en Kees, fantastisch dat jullie direct op alle mogelijke manieren hebben geholpen en zo betrokken waren.

We waren het er allemaal over eens, we zouden hoe dan ook de finish halen, voor het sluiten van de Coolsingel. Door de gebeurtenis van zaterdagochtend liepen we uren achter op schema, waardoor onze telefoons volstroomde met verontrustende berichten van het thuisfront over wat er aan de hand was, de prognose voor de finishtijd stond inmiddels op 22.00 uur s’avonds, we liepen achteraan. Met nog ruim 300km te gaan zijn alle zeilen bijgezet, Leo en John, fantastisch dat jullie ook hebben gelopen.

Nadat team Daniel den Hoed weer op gang was zat de sfeer er weer goed in, we hebben enorm gelachen, op straat staan dansen en de benen uit ons lijf gelopen. We begonnen in te lopen en kwamen weer andere teams tegen, de Coolsingel kwam steeds dichterbij. De doorkomst bij de Daniel den Hoedkliniek was indrukwekkend, het finishen op een Coolsingel was één groot feest.

Op naar de Roparun 2018!

Alexx

 1. José van der Helm
  |

  Geweldig hoe dit team alles SAMEN doorstaat en met elkaar alle stormen trotseert. Fijn te horen dat het met de uitgevallen loper ook weer beter gaat. Mochten jullie ooit om een fietser verlegen zitten….. ik bied mij graag aan.
  Nogmaals diepe buiging voor jullie allemaal en toch ook een beetje extra voor John Tomey. Knap om zomaar even naar België rijden en mee te lopen.
  Sportieve groet
  José

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.