De eerste nacht

Geplaatst in Blog 0

9 juni 2019 Frans 1.05

Busje 1 is rond 23.00 uur begonnen aan de 3e Roparunetappe (2e etappe voor busje 1). Na de eerste wissel zijn wij 50km vooruit gereden en hebben heerlijke macaroni met sambal van Samantha’s moeder gegeten. Leo en Jasper hebben onze kuiten weer een beetje los gemasseerd.

We zijn al bijna 12 uur onderweg en tot nu toe gaat het allemaal fantastisch. De wind is gaan liggen, de temperatuur is nu om 1.05 nog prima! Ik loop nog steeds in korte broek :-).

Hollandse benen zijn duidelijk niet gewend aan lopen met hoogteverschil. De belasting is anders, daardoor voelen de benen ook wat onwennig. Als je geluk hebt als loper, valt jouw 2 kilometer (de lopers wisselen om de 2 kilometer) precies samen met een stuk heuvelafwaarts.

Onze fietsen zijn erg zwaar, Peter heeft alle fietsen voorzien van Tomtom’s waarvoor op ingenieuze wijze extra (zware) accupacks voor zijn aangebracht. Een beetje zoals een e-bike, maar dan zonder trapondersteuning. Ook zijn alle fietsen voorzien van royaal gevulde fietstassen en een hoeveelheid water waarmee een kleine bosbrand geblust zou kunnen worden. Al dat extra gewicht moet ook heuvelopwaarts worden meegezeuld, chapeau dus voor onze fietsers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.